24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

עוגת גבינה של סבתא שוש

סבתא שוש הכינה לנכדתה נעמה בת ה 7 ,עוגת גבינה טעימה במיוחד. החלטתי לשתף אתכם במתכון זה כי הינו מתכון קל להכנה וזו עוגה שקשה להפסיק לאכול אותה.

אפשר לשלב גם גבינה בעלת אחוזי שומן נמוכים (5%) לשומרי המשקל שבינינו.

חומרים:

5 חלמונים
5 חלבונים
3 כפות עמילן (קורנפלור)
750 גר' גבינה לבנה 9% (אפשרי גם 5% או מסקרפונה 80%)
1/2 כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל של שמנת חמוצה (150 גר')
1 כף קוניאק

לציפוי:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1/4 כוס חלב
1.2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל

הוראות הכנה:

מקציפים בקערה את החלמונים ו 1/4 כוס סוכר, מוסיפים את הגבינה, הקורנפלור, אינסטנט פודינג,קוניאק והשמנת החמוצה ומערבבים הטיב עד לקבלת מרקם חלק.

בקערה נוספת מקציפים את החלבונים ו 1/4 כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים את הקרם הסמיך והחלק לקצפת החלבונים עד ששתי התערובות מתערבבות היטב.

מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל 160 מעלות, למשך שעה .

לאחר שהעוגה מוכנה יש להמשיך לשמור עליה בתנור שדלתו פתוחה(כלומר ירידת הטמפרטורה מסביב לעוגה תעשה בהדרגה איטית ולא במהירות – כל זאת על מנת שהעוגה לא תאבד מניפחה במהירות – כלומר תיפול).

להכנת הציפוי:

 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. בקערה נפרדת מערבבים את אבקת הפודינג בחלב, ולאחר שהפודינג מוכן – מקפלים את הקצפת לפודינג.

מורחים שכבה עדינה ויפה על העודה ומקשטים ב תותים/סוכריות קישוט/פירורי שוקולד.

 

Bookmark and Share

לכל המתכונים