24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מרק עגבניות, דבש וגבינת בושֶה צרפתית

מרק מצוין לימי חורף - מחמם את הבטן ואת הלב

חומרים :
 
4 כפות שמן זית

2 בצלים חתוכים לקוביות

2 שיני שום פרוסות

כף דבש
 
2 גבעולי טימין

8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות גדולות

4 כוסות מים

2 כוסות ציר עוף (עדיף כהה) או כף אבקת מרק עוף זך

150 גרם גבינת בושה (סנט מור גדולה) צרפתית עם הקליפה החיצונית – מפוררת או חתוכה לחתיכות קטנות.

הוראות הכנה:

בסיר מרק מכניסים את השמן ומחממים קלות. מוסיפים את הבצל, השום והדבש ומנמיכים את האש – מבשלים עד שהבצל מתרככך.

מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים על אש בינונית כ 20 דקות.

מוסיפים את המים והציר או את אבקת המרק ומוסיפים לבשל על אש בינונית עד רתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש לאש נמוכה ומוסיפים את הטימין וגבינת הבושה.

מבשלים עוד כ 10 דקות על אש נמוכה ומכניסים לבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ועדין (אפשר להשתמש במערבל ידני ולסנן).

אוכלים חם ונהנים.

Bookmark and Share

לכל המתכונים