24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פונדו קלאסי

מתכון לפונדו גבינה "קלאסי" לערבי חורף בחברותא.

 מרכיבים

1 שן שום

1 כוס יין לבן

1 כפית מיץ לימון טרי

2 כוסות גבינת גרוייר מגורדת

2 כוסות גבינת אמנטל מגורדת

2 כפיות עמילן תירס (קורנפלור)

2 כפות קירש – ליקר דובדבנים

קורט פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט מגורד

קוביות באגט/לחם לבן יבש – בגודל בינוני – כ- 2.5 ס"מ כל צלע

הכנה

מושחים את סיר הפונדו בשן שום ומציבים על האש. יוצקים לתוכו את מיץ הלימון ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הגבינות, ממשיכים לערבב בכף עץ עד שהגבינות ניתכות לגמרי.

בוחשים בקערית את הקירש ועמילן התירס ומוסיפים לסיר הגבינות המותכות, ממשיכים לערבב עד שמתקבל רוטב בעל מרקם חלק וסמיך.

מתבלים בפלפל לבן ובאגוז מוסקט לפי הטעם ומגישים עם קוביות הלחם, על מזלגות תואמים.

Bookmark and Share

לכל המתכונים