24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

דג ביוגורט בסגנון בנגלי

מתכון זה הוא מעין "הכנה" למטבח ההודי. יש בו יחסית מעט מרכיבים והוא אינו חריף במיוחד. שם המשחק כאן הוא עבודה מהירה יחסית. ניתן להניח את הדג במרינדה, בקרור, גם למספר שעות. אם אתם משתמשים בפילה סול - הניחו למעט זמן. אל תשתמשו בבקלה או בהליבוט: האחד בעל טעמים גסים מדי, והשני - שמן מדי. Catfish (בסה) יהיה מצוין.

מרכיבים

  • 250 גרם פילה דג לבן
  • 100 גרם יוגורט סמיך
  • כף בצל קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ היטב (כולל נוזלים)
  • שן שום מעוכה
  • כף סוכר
  • 3 תרמילי הל - גרגירים בלבד
  • 2 אניצי ציפורן
  • מקל קינמון קטן (שני ס"מ)
  • כמה עלי קפיר ליים - קצוצים גס מאוד
  • כמה צימוקים שחורים
  • 2 פלפלים חריפים - אופציונלי
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות חמאה
  • כוסברה קצוצה - לטעם
  • מלח ופלפל לבן

הכנהמניחים את פילה הדג במי לימון לכמה דקות, מוציאים ומייבשיםבקערה מתאימה, מקציפים את היוגורט ומוסיפים לו את כל המרכיבים עד לכף הסוכר (כולל).מכניסים למרינדה את הדג, לכחצי שעה.בינתיים, טוחנים גס את זרעי ההל והציפורןמחממים שמן במחבת ומוסיפים לו את עלי הקפיר, הפלפל החריף, הקינמון והתבלינים הטחוניםכשהריח עולה מהמחבת, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים מעט, ואז מוסיפים את חתיכות הדג ומטגנים קלות משני צדדים.מוסיפים את המרינדה ומבשלים עד שהדג מוכןממיסים חמאה מעל, מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים חם על אורז לבן.

Bookmark and Share

לכל המתכונים