24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מרק גבינה צמחוני

מרק מחמם ומנחם לימות החורף.

מרכיבים

  • בצל גדול – קצוץ
  • שורש סלרי בינוני – פרוס לעובי 1/2 ס"מ
  • שני גזרים קטנים חתוכים לקוביות קטנות
  • 8 כוסות מרק ירקות או מרק עוף לגרסא לא צמחונית
  • 100 גרם חמאה
  • כוס קמח
  • 3/4 כוס חלב
  • בקבוק 330 מ"ל בירה בלגית כהה
  • 2 1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת – כ- 250 גרם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה גסמלח ופלפל

הכנה

מאדים את הירקות בכשתי כוסות מרק עוףלאחר שהירקות התרככו – כ- 15 דקות - בסיר למרק, מכינים רביכה: ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים תוך ערבוב את הקמח. יש להקפיד שלא ישרף או יתכהה. בהדרגה, תוך ערבוב, מוסיפים את המרק שנותר אל הסיר.מוסיפים את הירקות המאודים, את החלב והבירה אל הסיר ומבשלים כך עד שהמרק מסמיך מעט. לפני ההגשה מחממים את המרק ומוסיפים את הגבינה. מערבבים עד שנמסה. מכניסים את הפטרוזיליה, מתקנים תיבול במלח ופלפל ומגישים חם, עם לחם חמצמץ (שאור).

Bookmark and Share

לכל המתכונים