24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

עגבניות ממולאות

עגבניות אפויות אלה מתאימות להגשה כמנות ראשונות או כתוספת לצד סטייק פלורנטיני

מרכיבים

  • ארבעה עגבניות יפות, בשלות
  • כוס פרורי לחם
  • שתי כפות פרמזן מגוררת
  • שן שום מעוכה
  • עשרה גבעולי פטרוזיליה יפים, קצוצים
  • מלח ופלפל
  • שמן זית מאיכות טובה
  • ארבע פרוסות (חצי ס"מ עובי) של גבינת עיזים טובה

הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות

מהעגבניות, מסירים את ה"מכסה" ושומרים. בכף מתאימה מרוקנים את תוכן העגבניות (ניתן לשמור במקרר לרוטב), והופכים על צלחת, כדי שהפנים יתייבש.

בקערה, מערבבים את כל חומרי המילוי ומוסיפים שמן זית עד להרטבת כל המילוי, בדיוק לנקודה שבה נספג כל השמן ואין "שלוליות"

ממלאים כל עגבניה במילוי - לא דוחסים - ומכסים חזרה ב"מכסה". אופים עד שהעגבניות מתרככות.

מוציאים את העגבניות מהתנור, מסירים בעדינות את המכסה,מניחים פרוסת גבינת עיזים על העגבניה ומחזירים את המכסה "על הצד". אפשר להגיש או לאפות עוד דקותיים תחת גריל חם, להשחמת הגבינה.

הערה: בגלל גודל העגבניות, יתכן וישאר לכם מילוי, או שתצטרכו להוסיף מעט - הכינו עוד מעט מהמרכיבים בהשג יד.

Bookmark and Share

לכל המתכונים