24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גרוטצ'ה Garrotxa

מוצא ספרד
חלב עיזים
סוג חצי קשה
גבינת ה- Garrotxa: גבינה חצי קשה, אלסטית וקרמית, מעט חריפה – ומעולה.
כינוי נוסף לגבינה הוא ‘formatge pell florida’: "גבינה עם מעטפת פרחונית", בניב הקטלוני. ואכן, הגבינה – במיוחד בחודשים הראשונים – מצופה מעין עובש תכלכל, שעם ההתבגרות וההבחלה של הגבינה, הופך קשה יותר וחום, ומזכיר במשהו עור זמש; מחוספס, אבל עדין.

במקורה, הגבינה עשויה חלב עיזים לא מפוסטר (כמובן שגרסת היצוא מפוסטרת), שמקורו בעיזים שרועות על העשב העשיר של אדמת הבזלת ההררית. למרות שהגבינה הופיעה בחו"ל רק בשנים האחרונות, הרי שלא מדובר בגבינה חדשה, אלא בגבינה מסורתית, שכמעט נעלמה-  והוחייתה.בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת הוחייתה הגרוטצ'ה על ידי יצרנים מקומיים צעירים. המתכון נותר כמעט אותו מתכון, רק שכיום שוטפים את הגבן במי מלח. הגבינה צבעה לבן מבפנים, יש בה חורים לא סדירים וטעמיה עדינים יחסית בצעירותה, והיא ממש נמסה בפה.
חלב העיזים המשובח שממנו היא מיוצרת, מקנה לה לא רק עשבוניות, אלא גם טעמים פרחוניים קלים ולימוניות מאוד מודגשת, עם סיומת אגוזית.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!