24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

קצ'קבלו Caciocavallo

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג חצי קשה

הקצ'יוקבאלו הקלאסית עשויה מחלב כבשים או בקר, והחלה את דרכה בסיציליה, משם התפשטה כמעט לכל חלקי איטליה. Cavallo פרושו 'סוס'. ככל הנראה היו צוררים את הגבן בשקים ותולים אותם, זוגות זוגות, משני צידיו של מקל גדול – משהו שמזכיר שקי אוכף.

כך או אחרת, לגבינה צורת אגס או דמעה, קשורה בחבל. בקשירה ובצורה שלה היא מזכירה את אחת מהצורות של הפרובולונה האיטלקית – גבינה חצי קשה בעל קרום לבן קשה – שגם היא הגיעה מדרום איטליה.

בקצ'קבלו אנחנו מכירים את הסוגים הבאים:

קלאסית – גבינה זאת היא חצי קשה, ולמרות שרוב הגבינות מסוגה עשויות כיום מחלב בקר, אפשר למצוא אותה גם מחלב כבשים, או – נדירות יותר – עיזים ובופלה. במשך 30 הימים הראשונים ל'חייה', הגבינה מתוקה, חלבית וחמאתית אפילו. לאט לאט היא מתיישנת ומפתחת טעמים עשירים הרבה יותר. בת 90 יום היא כבר תהיה בעלת טעם חריף במקצת, שמנונית ובעלת טעמים ''אנימליים" ממש.

Caciocavallo Silano  - מקורה במחוזות קלבריה, בזיליקטה, מוליזה ופוליה. היא עשויה מחלב בקר, וכמעט שאין בה חורים. היא בעלת טעמים מתקתקים-חלביים, ונחשבת נעימה מאוד.

Caciocavallo Podolico –  - גושים במשקל של 2 – 3 ק"ג, צהבהבים מחוץ ובעלי קרום קשה ויחסית עבה. הגבינה הזאת היא אולי הקשה ביותר מכל בנות המשפחה, יש בה לעיתים חורים גדולים (לא עגולים) שנוצרים עם ההתיישנות. היא מאוד ארומתית: במיוחד בצעירותה, אפשר להריח בה ממש את עשבי התיבול ואת פרחי הההרים בהם רועות הפרות.

Caciocavallo Occhiato – "כמו עיניים קטנות" אמרה בוודאי איזה ילדה קטנה לאבא שלה, כאשר חתכו את הגבינה שלהם לראשונה... Occhio – מהמילה עין, באיטלקית. הגבינה מיוצרת מחלב בקר שרעה על מורדות ההרים של קמפניה. זוהי גבינה אלסטית בצעירותה, שאפשר לטגן אותה כאשר היא מתיישנת. טעמים מתקתקים, קצת לימוניים ופרחוניים. יין מתאים? חצי יבש עד אדום יבש-קל.

 

צילום: ויקיפדיה   William.gathoye

 

פרטים נוספים במאמר המלא על הקצ'יוקבאלו

 

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!