24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גורגונזולה Gorgonzola

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג חצי רכה

כמעט לכל מדינה שמייצרת גבינה יש גבינה כחולה מסורתית, וגם לאיטליה יש (לפחות) אחת כזאת. הגורגונזולה החלה את דרכה בטעות - ממש כמו הרוקפור, למשל (הסיפור המלא כאן) - אבל התוצאה היתה ונשארה נפלאה: הכחולה האיטלקית עשירת-טעמים לפחות כמו המקבילה הצרפתית, ופחות מלוחה ממנה.הגורגונזולה היא גבינת DOP - מוגנת אזור יצור - ומיוצרת רק בלומברדיה ובפיימונטה מאז שנת 1000 לספירה, והיא גבינת מערות, כמו הרוקפור. אלה, באווירה היציבה שלהן, עם רמת לחות גבוהה, שומרות על ההבחלה הנכונה של הגבינה ומאפשרות התפתחות יציבה וטובה של העובש הכחול. בניגוד לרוקפור, שהייצור המודרני שלה גם הוא נעשה במערות, הייצור של הגורגונזולה כמעט ולא נעשה במערות בכלל. למעשה, רק חברת מאורי (שאנחנו מייבאים את מוצריה), מיישנת את הגורגונזולה שלה במערות, כיום. לגבינה מראה לבן עד קש בהיר, ורכות רבה, שלא תמיד מאפיינת גבינות כחולות. עורקי העובש קרובים יותר לירוק, בגבינות הצעירות, והם נוצרים בתהליך של זריעה של נבגי העובש בשלבי הגיבון הראשוניים, וחרור הגבינה, כדי לאפשר לחמצן להגיע לעובש, שיתפתח בה. אפשר להנות ממנה כמות שהיא, על קרש גבינות, אפשר עם יין ברולו טוב או יין קינוח אדום - אמרונה. ניתן לפורר מעט על אגסים, ולאפות בתנור כמה דקות, עד שהגבינה מבעבעת.לגבינה שני נוסחים: דולצ'ה - רגילה, לא חריפה, ו- פוקנטה- חריפה ומתיישנת יותר. למתכון נוסף ולמאמר מלא על הגורגונזולה.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!