24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פיור די קאפרה Fior di Capra

מוצא איטליה
חלב עיזים
סוג רכה
באיטלקית - "פרח העז"
גבינת עיזים המגיעה מאזור אסיאגו, ובמיוחד מהעיר לוסיאנה בפרובינציה של ויצ'נזה.
הפיורי - או פיוריני, כפי שמכירים אותה לעיתים - היא גבינה קלה, הן לייצור והן לצריכה. היא עשויה חלב עיזים - חלב קל וזמין לעיכול האדם - בשיטות קדומות ופשוטות יחסית. כך, עם ההסטוריה שלה, מתקבלת גבינה עדינה וטעימה, שקל לייצר.

הגבינה היא גבינה רכה, שעוברת הבחלה מהירה: חלב מפוסטר, מלא, עובר תהליך גיבון טבעי, שבו מוספים לגבינה עשבי תיבול הרריים אופייניים ומלח: מניחים לחלב המפוסטר לעמוד כמה שעות ולהגיע לחמיצות טבעית של 18%. אחר כך הגבן נחתך לריבועים בני 40 על 40 ס"מ ומונח בתבניות מתאימות, לניקוז הנוזלים. כך, הגבינה הצעירה נותרת למשך לילה, ואז מוצאת מהתבניות. את הגבינה לשים לצורת  נקניקים קצרים ולעיתים קונוסים קטומים, ואז מוסיפים לה - אם רוצים - תבלינים כמו כמון, תימין, עירית, גרגיר נחלים - ומלח. ה'נקניקים' האלה נעטפים בפלסטיק נצמד ומונחים במקרר - לשיווק.

הגבינה מתאימה לשיווק כשהיא  צעירה, והיא ארומתית וטעימה. מתאימה מאוד לילדים צעירים וגם למבוגרים, שאוהבים גבינות קלות ורכות.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!