24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

טאלגיו Taleggio

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג חצי רכה
טלג'יו או טאלג'יו - גבינה עשויה חלב בקר, של תקופת הסתיו: הזמן בו עדרי הבקר חוזרים מההרים אל הרפתות, לחורף. זהוי גבינה מעולה, בעלת ריחות ומרקם יחודיים ולעיתים עזי טעם, אך עם זאת יש בה משהו מעודן מאוד, ואפילו אלגנטי. הגבינה מוכרת ומוגנת בסימון DOP - סימון אזורי, שמתיר רק ליצרנים ממחוזות מסוימים באיטליה לסמן את הגבינות שלהם בסימון האופייני, ולקרוא להן "טאלג'יו". סימון זה 'נצרב' על הקרום של כל גוש הגבינה, והוא מבוסס על ארבעה עיגולים, ובתוכם האות T.

הטאלג'יו שטופה במי מלח, אך לא מפתחת קרום כתום, שהוא לרוב אופייני לגבינות שטופות כאלה, אלא קרום ורוד דווקא. בתהליך ההבחלה - האורך כחודש עד 40 יום, מתפתחת אוכלוסייה קטנה יחסית של עובשים, שמקנים לגבינה גם גוון מעט ירקרק. זוהי גבינה מצוינת, הן להגשה על קרש גבינות, הן למריחה והן להמסה. ניתן להקפיא אותה וניתן ליישן אותה גם בתנאים ביתיים - עד גבול מסוים, כמובן. עם הזמן, היא מפתחת טעמים אדמתיים, מלווים במתיקות אופיינית לחלב בקר ולגבינה יחודית זאת.

למאמר מורחב על הטאלג'יו ומתכון למרק שום וגבינה - הקליקו כאן.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!