24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

בלו דה שברה Bleu De Chevre

מוצא צרפת
חלב עיזים
סוג רכה

גבינת הרים מסורתית, צרפתית, שמיוצרת מחלב עיזים בחבל Poitou-Charentes. חבל ארץ זה, ששוכן במערב של צרפת, על חוף האטלנטי, הוא ביתם של כמה מהמוצרים הידועים והמשובחים ביותר, כמו קוניאק, למשל. ככלל, רוב הגבינות הכחולות מיוצרות מחלב בקר או כבשים (רוקפור), ובכך גבינה זאת - הרוקפור של העיזים, כמו שהיא מכונה - נדירה יחסית. במיוחד היא יחודית,  באזור כמו פואטו, בו עיקר הגידול הוא של בקר, כמובן. טעמיה עזים ומשובחים במיוחד כאשר היא מיוצרת מחלב קיץ; העזים הרועות אז בהרים נהנות מעשב עשיר, מפרחים ומתנאי מחיה משובחים במיוחד, שמשרים פרחוניות בחלב.הגבינה אינה מבושלת, ואינה 'דחוסה'. היא מציגה עורקים עדינים של עובש כחול, והיא מתקתקה יותר מגבינות כחולות אחרות. מצוינת כאשר היא צעירה יחסית, עם יינות לבנים מתקתקים כמו מוסקט - בום דה וניז, למשל. נפלאה עם תאנים טריות, עסיסיות ומתוקות.גירסא נוספת של הגבינה מיוצרת בלנגד'וק, ויש שנקראת גם Bluette.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!