24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

קרוטן דה שביניול Crottin De Chavignol

מוצא צרפת
חלב עיזים
סוג קשה

מקורה של הקרוטן דה שביניול הוא בעיירה קטנה - בעצם כפר, שמונה כמה עשרות משפחות בלבד. זו ללא ספק אחת מגבינות הדגל של חבל הלואר, בצרפת, ועם המסורת הארוכה שלה, היא קבלה מעמד AOC - מוגן גאוגרפי - בשנת 1976. הגבינה מיוצרת מחלב טרי, במקורו לא מפוסטר, והגבן שאינו מבשול, מוכנס לתבניות גליליות קטנות, ומומלח מעט. לאחר עד 24 שעות, מוצאת הגבינה הצעירה ומונחת על מדפי רשת, להתבגרות. היא מומלחת מדי פעם, ומושארת להבחלה בטמפרטורה מתאימה עד שהיא מוכנה לשיווק - תוך שלושה שבועות, לערך. כאשר היא טריה, משקלה כמעט 150 גרם, והיא נראית כמו גליל קטן. בתחילה המרקם לח, ומעט אגוזי, עשבוני-עיזי, כיאה לגבינת חלב עיזים משובחת.לאחר שבוע-שבועיים, מאבדת הגבינה אחוזים ניכרים ממשקלה, הופכת עזת-טעמים וקשה, אפילו מתפוררת ומקבל צבע כחול. היא ממשיכה להכחיל, והופכת בעלת קרום פנימי חום וקשה, כעבור עוד מספר חודשים. מעריציה של הגבינה יאהבו ויעריכו עוד יותר במצב זה. איך מגישים? כחלק מקרש גבינות או מתחת לגריל, חמימה, עם סלט בתור מנה ראשונה. אפשר להשתמש בה במילוי למאפי בצק עלים ופילו. מצוינת עם יין סנסר לבן מקורר היטב, לתחילת הארוחה, או אדום - בסיומה.אחוז שומן: כ- 43%.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!