24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

אובריאקו Ubriaco

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג קשה

Ubriaco פרושו שיכור. לא סתם שיכור, אלא "מחוק", ממש. ספוג ביין. הגבינה עשויה מחלב בקר (מפוסטר- בגרסא ליצוא), לרוב בעלת קרום כהה ותוך בעל גוונים ענבריים. האובראיקו אמרונה, האובראיקו היחידה שיש כאן, עד כמה שאנחנו יודעים, עשויה על ידי השריית הגבינה באמרונה: יין כבד וכהיל, מרוכז מאוד, אופייני לאזור ונטו. הוא מיוצר מענבים שנבצרים מאוחר יחסית, ואז ריכוז הסוכר שבהם גבוה (והאלכוהול עולה, בהתאם). נוצרת התאמה מצוינת בין הגבינה והיין: חודשי ההתישנות הארוכים שלה – תשעה חודשים ויותר – מתאימים מאוד לטעמים של היין: מתיקותו גם מאזנת במשהו את עצמת הטעמים של הגבינה עצמה. הטעמים הראשוניים של הגבינה הזאת מתקתקים קצת, יינניים, אבל אחר כך היא מכה בך בכל העצמה האפשרית. כבר מזמן – אבל כבר מזמן – לא טעמנו גבינה קשה כל כך עצמתית וחריפה. אשליה מתוקה בהתחלה, שמרככת את 'מכת' החריפות שמסיימת אותה. הטעם של האובראיקו נשאר ונשאר ונשאר.

עוד על ה- Ubraico תוכלו לקרוא כאן, באתר הגבינות.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!