24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

ראקלט Raclette

מוצא שוויץ
חלב בקר
סוג קשה

ראקלט
Raclette
שוויץ
בקר
חצי קשה

אחרי הפונדו, אין ספק שהמנה השוויצרית הידועה ביותר היא הראקלט. היא נקראת על שמה של הגבינה המשמשת להכנתה, ראקלט, ופרושה "לגרד".
ממצאים שונים וסברות, אומרים שגם וילהלם טל נהנה לאכול ראקלט, אי שם במאה ה- 13. אמנם לא קראו אז כך למנה הזאת, אבל "גרוד" של גלגל גבינה אל מול האש החמה לעת חורף, היה ידוע כבר אז.
את הגבינה, שמיוצרת מחלב פרה ואחוז השומן שלה הוא 45%, מתיכים מול אש, מגרדים לצלחת ומגישים עם תפוחי אדמה מבושלים ומעט עשבי תיבול מהאלפים. מלווים את המנה במלפפונים מוחמצים קטנטנים.
מקור הגבינה הוא באזור ואלה, אך היא מיוצרת בכל רחבי שוויץ ומשמשת בעיקר לבישול. אפשר להנות ממנה בלווית יין צעיר, אבל כך, היא תהיה במיטבה לצד נקניק מעושן או מיושן.
צבע שנהב עד צהוב; גלגלים במשקל של 8 ק"ג עד 11. מתישנת במשך חודשיים עד שלושה.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!