24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

ושראן פריבורז'ואה Vacherin Fribourgeois

מוצא שוויץ
חלב בקר
סוג חצי קשה

ואשרן פריבורז'ואה מגיעה מאזור קנטון פריבורג, שויץ, ועשויה מחלב טרי בלבד, של פרות שרעו במרעה חופשי. כיום קיימות כ- 15 מחלבות שמייצרות את הגבינה. היא עוברת התיישנות של 10- 17 שבועות, שייכת לקבוצת הגבינות החצי קשות וצבעה צהבהב חיוור עד ענבר קל, בהתאם להתישנותה. יש לה חורים קטנים, מפוזרים אקראית.
כחותם איכות ואישור בדבר מקוריות כיכר הגבינה, שקוטרה יהיה כ- 33 ס"מ, וגובהה 6-9 ס"מ, מטביעים הגבנים מספר בגבינה בתבנית, עוד לפני שליחתה להבחלה. מספר זה עשוי קזאין מוקשה. משקל כל כיכר גבינת ושראן פריבורז'ואה ינוע בסביבות 7 ק"ג.
כיום ניתן למצוא גבינת ושראן פריבורז'ואה מארבעה סוגים: סלקט, אלפאז', ביו ו-אקסטרא. הגבינות נבדלות בינהן במקום בו הן מיוצרות בפועל (האלפאז' מיוצרת בבקתות באלפים, בלבד), בהרכב ובמשך ההתשינות – ביו – 10 שבועות, אקסטרא – 17, השאר – 12) ובמרקם.
הגבינות מצוינות להגשה כחריץ על מגש גבינות או לפונדו.
יין מתאים: לבן עדין, יבש, לגבינות הצעירות. אדום צעיר – למתישנות.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!