24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גראנה פדאנו Grana Padano

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג קשה

גבינה איטלקית זאת דומה מאוד לגבינת הפרמזן ומיוצרת גם היא בצפון איטליה. שלא בהכרח בצדק, היא נחשבת פחות איכותית, ובעלת טעמים עדינים יותר, ופחות מורכבים. הגראנה פדאנו מיוצרת בחבל לומברדיה (פרמזן מיוצרת באמיליה רומנה) מהמאה ה- 12. השם פדאנו מקורו ב- Pianura Padana, והייצור החל כנראה על ידי נזירים בנדיקטינים בסביבות שנת 1135. היא נבדלת מהפרזמן בכך שניתן להאכיל את הפרות גם בתחמיץ ולא רק בחציר או במרעה טבעי, והחלב יכול להיות רזה יותר וממספר ימים (לא מחליבה של 24 שעות). יישון הגבינה – עד 20 חודש. מבחינת שימושים, סוגי יין או בירה, וטעמים באופן כללי – הגבינה זהה למעשה לפרמזן. לגבינה 32 אחוזי שומן.
החל ב- 15.5.2011, יש בישראל - לראשונה - גבינת גראנה פדאנו כשרה, חלב ישראל, בהשגחת הרבנות ישראל.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!