24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

רוקפור גבינת Roquefort

מוצא צרפת
חלב כבשים
סוג כחולה

לרוקפור טעמים מלוחים מעט, חוזק רב – במיוחד כשהיא מתישנת – ארומות "טובות" ועוקצניות, כל אלה מאפיינים את אחת מהמפורסמות והטובות שבגבינות צרפת, שמכילה 52% שומן. הגבינה עצמה לבנה, עם נקודות ו"מערות" רבות של עובש כחול-ירקרק. למראית עין היא נראית כמו גבינה מתפוררת, אבל אחוזי שומן גבוהים ולחות טבעית הופכים אותה למעשה לגבינה רכה וחלקה למדי, מאוד עשירה בפה.רוקפור, או דומה לה, הייתה ידועה עוד מימי הרומאים, ומוזכרת כבר בכתבי פליניוס בשנת 79 לספירה. בשנת 1411, הקיסר קארל ה- VI העניק לתושבי המקום בעלות על השם, ומונופול על התישנות והבחלת הגבינות במערותיהם המיוחדות, ודבר זה נמשך גם היום: לפי חוקי אירופה, רק גבינה שיוצרה ויושנה במערות Mont Cambalou, ב- Roquefort-sur-Soulzon, יכולות להקרא רוקפור. המערות הטבעיות נוצרו לפני עשרות ומאות אלפי שנים, בעידן הרביעוני. פתחיהן פונים לכיוון צפון, ובגלל תנאי האקלים באזור, הן מאוררות כל הזמן על ידי זרמי אויר. הלחות במערות קבועה – כ- 95%, וגם הטמפרטורה, כך שלמעשה נוצרו תנאים מצוינים להתפתחותו של העובש הכחול – פניציליום רוקפורטי – שדורש גם אורור לגידולו.הגבינה מתישנת 3 – 6 חודשים. היא בעלת קרום כתמתם, שחודר פנימה ככל שהגבינה מתבגרת. כיום, בגלל חוקי ה- AOC, נוצר מצב שבו יש רק שני יצרנים של רוקפור אמיתית: סוסייטה – עם לוגו ירוק, אובאלי, ו"פפיון" – עם לוגו הפרפר. יינות מתאימים: פורט, מדיירה, קינוח לבן מתוק – במיוחד מוסקט - או יינות אדומים קלים יותר. מצוינת בסלטים עם רטבים על בסיס חומץ מתקתק, טובה להתכה תחת גריל חם, עם פירות חמצמצים-מתקתקים כמו אגסים. רוקפור קבלה מעמד AOC בצרפת בשנת 1925.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!