24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

רבלושון Reblochon

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

 Reblochon de Savoie AOC

מקורה של הרבלושון ממחוז סבואה, הוא במאה ה- 14, בתקופה בה חוואים ומגדלי פרות שילמו מכס ומיסים על החלב שייצרו. כדי להרוויח "קצת" מהצד, האיכרים נהגו לא לחלוב את הפרות עד תום, לתת למוכס למדוד את כמות החלב לשם קביעת המס, ואז לחזור ולחלוב את הפרות לסיום. החלב עתיר השומן שהתקבל, שימש לעשיית הגבינה הזאת, בתחילה רק על ידי נשות הבית ורק אחר כך על ידי גבנים גברים, בעוד עצם קיום הגבינה נשמר בסוד כמוס. כיום מייצרים רבלושון בגלוי, כמובן, תחת כללי AOC ברורים ובפיקוח מלא. מתקבלת גבינה רכה, בעלת קרום עובש לבנבן עם מעט כתום זעפרן. רק פרות מזן Abondance, Montbéliard  ו- Tarine משמשות לייצור החלב לגבינה זאת, שמבשילה כשבועיים עד חודש, ומכילה 45% שומן. בגלל החמאתיות-שמנתיות העדינה שלה, גבינת רבלושון תתאים מאוד ללחם לבן שקרומו פריך וטרי, אך תלווה גם ארוחות מלאות וכבדות. אפשר להשתמש בה בבישול – לגראטן, למשל.  טעמים אחרים שמוכרים בה הם טעמי פטריות ומעט עוקצניות. יין מתאים: אדום קל או פינו נואר מתישן, אדמתי ועשבוני, יחסית.

בצילום: כיכרות רבלושון בהבחלה

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!