24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

קומטה Comte

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג קשה

קומטה – הגבינה הראשונה בצרפת שקיבלה מעמד AOC - היא אחת הגבינות הפופולריות ביותר בצרפת, עם ייצור של מעל 40000 טון גבינה בשנה. היא מיוצרת בבישול, חיתוך הגבן ובישול חוזר ואז לחיצה לשם ייבוש, מחלב לא מפוסטר. כל כיכר של קומטה שוקלת 35 קילו וקוטרה 75 ס"מ. מקור הגבינה הוא בהרי הג'ורה, שם היו הרועים מאחדים את כמויות החלב שלהם לשם ייצור הגבינה, לרוב כיון שלא הייתה להם אפשרות לרדת מההרים במהלך עונת החורף; כך נוצרו הגלגלים הגדולים. רק חלב של פרות Montbeliard, שרעו במרעה טבעי ופתוח, יכול לשמש לייצור הגבינה, שמתיישנת במשך 4 חודשים לפחות, אך לרוב חצי שנה או יותר. כל כיכר גבינה עוברת בדיקה איכות וטעימה, וככרות שמקבלות 3 נקודות (מתוך 20) או פחות, נמכרות כגבינות מסוג גרוייר. לקומטה טווח ארומתי רחב. בגלל גודל הככרות, אזורי ואופן הייצור, כל כיכר עשויה להיות שונה מרעותה ולהפגין טעמים שונים במקצת. הגבינה עשירה בזרחן (טוב לעצמות), סידן, חלבונים ומלחים שונים. מכילה 50% שומן ומתאימה להגשה שולחנית, לפונדו או לגראטן. יין מומלץ: אדום, פירותי.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!