24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פטי סוויס Petit Suisse

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

גבינה שמקורה בנורמנדי, למרות שממציאה הגיע אכן משוויץ, בשנות החמישים של המאה ה- 19. הוא הציע לבעלת הבית שלו, במחלבה משפחתית קטנה, להוסיף שמנת לגבן של הגבינה אותה היא ייצרה. התוצאה הייתה מצוינת ולא חמקה מעיניו של יצרן גבינות צרפתי אחר - Charles Gervais – שייצר גבינות דאבל קרים משובחות. הוא החל בייצור הגבינה המותכת, והפך אותה אף למוצר המוביל של החברה שלו. היות והגבינה נמכרת טריה, הייתה חשיבות גדולה לשכלול אמצעי ההפצה שלה והמשלוח לפריז, דבר שגרווה עשה היטב.
הגבינה נמכרת ביחידות קטנות של 30 גרם, לרוב בשישיות. היא אהובה על ילדים, מצוינת לכריכים ולבסיס לעוגות וקינוחים. מכילה 23 – 40% שומן. מזכירה מאוד את ה"גמדים" של ישראל.

רן בוק ממליץ לנסות "סנדויץ'" של גבינה זאת: מורחים ביסקויט מרי בגבינה, מניחים עליה כמה פרוסות תות טרי, מעל, שוב, שכבה של הגבינה, וסוגרים בביסקויט נוסף. מעדן - גם לגדולים.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!