24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פון ל'אווק Pont-l'Évêque

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג חצי רכה

 

גבינה זאת מיוצרת ומוכרת בנורמנדי כבר מאות רבות של שנים – מאז המאה ה- 12, ככל הנראה. בכל מקרה, פונ(ט) ל'אווק היא בודאי הגבינה העתיקה ביותר מנורמנדי שעדיין מיוצרת שם. בימי הביניים היא נקראה לראשונה Angelon, ואז, במאה ה- 13, קיבלה את השם Angelot, משם הפכה – שלוש מאות שנה מאוחר יותר - ל- Augelot, ובמאה ה- 17 קיבלה סוף סוף את שמה כפי שהוא נהוג היום, על שם הכפר שסביבו התרכזה מרבית הייצור שלה.
הגבינה בעלת 45% שומן, לבנבנה-שנהבית מפנים ובעלת קרום כתמתם ועליו שכבת עובש לבן. היא נחשבת לאחת מעשר הגבינות הצרפתיות החזקות ביותר, ולאחת מהפופולריות ביותר, יחד עם הברי, הרוקפור והקממבר. אלפי טונות של הגבינה מיוצרות כיום בצרפת, רובן המכריע על ידי שני יצרנים גדולים בלבד, ואחוזים בודדים על ידי יצרני בוטיק קטנים. היא מגיעה בשלושה גדלים, כאשר אחוז השומן שבהם יכול לנוע ולהשתנות, בהתאם לגודל הגבינה והגדרות ה- AOC. הגבינה תתאים להגשה שולחנית, בלווית יין אדום או יין קינוח מתוק.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!