24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פורם ד'אמבר Fourme d'Ambert

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג כחולה

פורם ד'אמבר – פורם מלשון תבנית – היא אחת מהגבינות העתיקות ביותר בצרפת, וידועה ככל הנראה עוד מימי הרומאים. הגבינה חצי רכה, ובתהליך הייצור שלה היא נזרעת בנבגים של פניציליום רוקפורטי ומיושנת לפחות 28 יום עד לשחרור לשיווק. במשך זמן היישון, מזריקים לה יין לבן מתוק.
הגבינה מגיעה בגלילים גבוהים יחסית, במשקל של קילו וחצי עד שניים. טעמיה אגוזיים ופירותיים והיא בעלת ארומה יחודית לה. בפה היא מזכירה טעמי פטריות קלים, מלווים בטעמי אגוזים. היא עדינה ובעלת מרקם יציב יותר מאשר זה של גבינות כחולות אחרות (למרות שעורקיה כחולים וחזקים). קליפתה צהבהבה-אפורה ולרוב היא באה מצופה בנייר אלומיניום דק. אפשר למרוח אותה, לתת אותה תחת הגריל וללוות ביין קינוח לבן מתקתק ופירות מתוקים.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!