24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

סנט מור Saint-Maure de Touraine

מוצא צרפת
חלב עיזים
סוג רכה

הגבינה בה"א הידיעה לקלייה על באגט. מקורה בעיר טורן בצרפת והיא מזוהה בעיקר בזכות שני דברים: ציפוי אפר ועובש לבן וקשית עץ דקה, שמוחדרת במרכזה של הגבינה לכל אורכו של הגליל. בתחילת דרכה והבחלתה, הגבינה עדינה בטעמיה. בהדרגה היא מתבגרת וטעמיה הופכים טעמי גבינת עיזים מוכרים וחזקים יותר. בתום שמונה שבועות היא יכולה להיות קשה בחוץ ורכה מאוד – אפילו נוזלית – במרכז.
תפקידו של הקש הוא להעביר חמצן למרכז הגבינה ולחזק את טעמיה. גם בארץ מייצרים גבינה מסוג זה (שאגב מוגנת ומוגדרת כגבינת AOC בצרפת), אך משרד הבריאות אוסר על השימוש בקש, כיון שהוא "איננו הגייני".
הגבינה מכילה 45% שומן והיין שייטיב ללוות אותה יהיה יין אדום אדמתי כמו פינו נואר או אף מרלו, עם טיפת "ירוק". ניתן לאכול כמות שהיא, על פרוסת באגט או עם פירות. היא מצוינת על באגט, קלויה קלות תחת גריל לוהט.

בצילום: גבינות בתהליך הייצור, כאשר הן עדיין לא מצופות וסגורות בשלמותן.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!