24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

סל סור שר Selles sur Cher

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה


בעמק הלואר שוכנים כפר וטירה בשם זה, והם שנתנו לגבינה את שמה. זוהי גבינת עיזים מצופת אפר ועליו עובש לבן. אחת השאלות השגורות היא "האם אפשר לאכול את זה?" והתשובה היא שכן, אבל אין חובה. המקומיים אוכלים את הקרום, אבל מי שאינם אוהבים את תחושת החספוס הקלה בשיניים נוטלים סכין חד, וקולפים בעדינות.
לקרום האפר תפקיד חשוב בשמירה על לחלוחית הגבינה ועל מרקמה. למרות זאת, היא מתאימה לאכילה בעיקר כשהיא צעירה (זמן ההבחלה שלה הוא 3- 8 שבועות). בצעירותה, הגבינה תשמח מאוד לשמש כמילוי לפירות יבשים – ממשמשים ועד תמרים ודבלים. מגישים עם יין לבן קר – סנסר – או יין לבן חצי יבש אחר. מכילה 45% שומן.

בצילום: טירת selle sur chere

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!