24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מורבייה Morbier

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג חצי קשה

 

גבינה זאת היא האחרונה בינתיים (2007) לקבל מעמד של AOC. קל מאוד לזהות אותה על פי פס האפר שמפריד בין שני חלקיה-  העליון והתחתון. מסורתית, פס זה (שהוא חסר טעם) מפריד בין החלב של חליבת הבוקר לזה של חליבת הערב, אך למעשה הוא נועד למנוע יצירת קרום בתהליך הייצור בתקופות העתיקות יותר, לפני 200 שנה ויותר. פיזור האפר על הגבן מחליבת הבוקר מנע יצירת קרום, וכך ניתן היה לשמור על הגבן עד חליבת הערב, שלאחריה היו מורידים את הגבינה מן ההרים אל הכפר או לבקתה.  במהלך הייצור שלה, הגבינה נשטפת במי מלח, שמעודדים את יצירת העובש בעל הצבע הכתמתם. הארומה החזקה שלה באה מכמויות החלבון הגדולות יחסית בחלב הבלתי מפוסטר שמשמש לייצורה.הגבינה מבחילה כחודשיים-שלושה, בגלגלים גדולים במשקל של 5- 9 ק"ג, והיא בעלת 45% שומן וטעמה עדין וחלבי.

 

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!