24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מונסטר Munster

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה
נקראת גם מונסטר-ג'רומה
Munster Fermier או Munster Gerome

גבינה חזקה זאת מגיעה מחבל אלזס והיא אחת המפורסמות בגבינות צרפת כולה. מקורה במנזר שהוקם במאה ה- 7 לספירה, וסביבו התפתח כפר, שנקרא אחר כך "מונסטר", על שם המילה הלטינית "מונסטריום" – מנזר. לאט לאט התפתחו העניינים, והפרות שנתנו את החלב לגבינה החלו לרעות גם באפרים הסמוכים – בלוריין. בשלב מסוים, בשנת 1285 - ייסדו אנשי אלזס ואנשי לוריין עיר משותפת – לה קראו Sancti Gerardi Mare, שאחר כך נקראה בקיצור Gérardmer, או Gerome, בפי המקומיים. אנשי שני המחוזות לא הצליחו לחיות ביחד בעיר המשותפת, ולבסוף אנשי לוריין, שלמדו כיצד לייצר את הגבינה המשובחת ממונסטר החלו לייצר גבינה משלהם, וקראו לה "ג'רומה".
המונסטר עשויה מחלב לא מפוסטר ומבחילה במערות טחובות ולחות במשך חמישה שבועות, לגבינות הקטנות (300 גרם) וחודשיים-שלושה לגבינות הגדולות יותר (עד 1.5 ק"ג). כשהיא במיטבה, טעמה מלוח-מתקתק והסיומת ארוכה, שמרית, ומתובלת. בכל מקרה מדובר בגבינה חזקה, הן ארומתית והן בטעמים.
בצרפת אפשר למצוא את הגבינה למכירה כשהיא לא עטופה, אלא מונחת על מחצלת קנים דקים. אז אפשר לראות את אפקט השטיפה במי מלח, ששומר על לחותה הטבעית. בארץ, כשהיא בגרסת היצוא שלה, תמצאו אותה בודאי עטופה בצלופן או בניילון נצמד, שאותו יש להחליף מדי יום. לגבינה אמור להיות מרקם חצי גמיש, צבע הקליפה הוא צבע לבנים חיוור.
תכולת השומן של המונסטר היא 45% ונהוג להגיש אותה כמו באלזס: כמות שהיא, על מגש, או בלווית תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם. אפשר למרוח אותה עם מעט כמון, או לקנות את הגרסא המתובלת (בכמון).

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!