24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

ליבארו Livarot

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה
 
ליבארו היא גבינה צרפתית עתיקת יומין, שכמו גבינות חזקות אחרות – והיא בהחלט חזקה – יש מי שישבעו בה ויש מי שיקללו אותה. לגבינה, שמגיעה בככרות של 450 גרם לרוב, ריח של אמוניה ובייקון, וריחות של מכלאת חיות משק. לא פשוט...
הקליפה שטופה במלח, כתמתמה, ומוקפת במספר ליפופים של סוג של גומא. הפסים הזכירו לרבים דרגות של חייל, ואלה נתנו לגבינה את שמה השני – גבינת הקולונל. את הגבינה מברישים במלח מספר פעמים, בכל שלושה שבועות, במהלך ההבשלה שלוקחת כ- 3 חודשים. צבעה הכתום בא מאנטו (צמח צבע הודי חסר טעם), כשפנים הגבינה חלק גמיש, וענברי. הליבארו, שמגיעה ל- 45% שומן, היא מהגבינות העיקריות בצרפת וקיבלה מעמד AOC  בשנת 1975. היא במיטבה כשמייצרים אותה בסוף האביב, בסתיו ובחורף.
יין מתאים יהיה יין עוצמתי ועשיר, אך צעיר.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!