24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

טום דה סבואה Tomme de Savoie

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג חצי קשה


נקראת גם Tomme des Bauges AOC, וגם הפוך: טום דה בוג נקראת גם טום דה סבואה.
האמת היא שהמילה 'טום' פרושה חריץ גבינה, והמילה הפכה לתאור כללי לגבינות בצרפת. בסבואה, אומרים יש מספר סוגי 'טום' שווה או גדול ממספר העמקים וההרים בחבל ארץ זה. מתחת לקרום הקשה, האפרפר עם נקודות עובש צהבהב-אדום, נחה לה גבינה דביקה למדי, שריחה כריח מרתף טחוב, אבל טעמה טעם עדין – אגוזי, חלבי ופרחוני – ומרקמה יציב ושמנתי בפה וצבעה צבע שנהב חיוור.
גבינות טום מיוצרות לרוב כשאין מספיק חלב ליצור גבינה "גדולה". בשמנת משתמשים לייצור חמאה, והחלב הרזה הוא שנותר לייצור הגבינה עצמה. מסיבה זאת הגבינה דלה (הכל יחסי) בשומן ויש בה בין 20 ל- 40%, תלוי ביצרן ובעיתוי הייצור.
את הגבינה אוכלים על הקרום שלה, ומגישים הגשה שולחנית, בלווית פירות. אפשר לקלות אותה תחת גריל חם במיוחד. לטום - גם בגרסאות הישראליות הטובות, שלרוב עשויות דווקא חלב עזים – יתאים יין צעיר (או יין לבן יבש, כמו סוביניון בלאן, בתלות בחלב המקור).

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!