24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גפרו Gaperon

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

 
גבינה זאת מאוברן, עשויה חלב בקר ועוברת בישול ודחיקה לשם ייבוש הגבן. היא מכילה שום ולעיתים גרגרי פלפל שחור ונחשבת חזקה בטעמיה וארומתית מאוד. מקור השם הוא במילה המקומית (באוברן) ללבן (Buttermilk), ממנו למעשה עשויה הגבינה. היא נמכרת במעין כדורים משוטחים בתחתיתם, במשקל של 350 גרם לערך, כאשר התווית נמצאת למעלה או בתחתית, וסביב הגבינה כרוך חוט רפיה צהבהב. יש אומרים שבעבר נהוג היה לתלות את הגבינה במטבחי הבתים עד להבשלתה המלאה. כך היא גם הייתה מקבלת טעמים מעושנים במקצת, כיון שהתלייה הייתה נעשית מעל לאש.
הגבינה מכילה עד 40% שומן, ולרוב פחות, הקרום קשה במקצת והתוך צהבהב לבנבן. בגלל טעמיה נהוג לאכול ממנה אחרונה במגש גבינות או לאכול אותה, כמות שהיא או על לחם שחור קשה, בנפרד לגמרי.
המשקה האידיאלי לגבינה זאת הוא או דה וי, וודקה או ברנדי צעיר.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!