24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

בריאה סברן Brillat-Savarin

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

 

גבינה ממחוז נורמנדי

"קינוח ללא גבינה הוא כמו אשה יפה חסרת עין" אמר ז'אן אנתלם בריאה סבר, הגסטרונום הצרפתי בן המאה ה- 18, אבל האיש שנתן לעולם ספר גסטרונומיה אלמותי בשם "הפסיולוגיה של הטעם" לא המציא את הגבינה המיוחדת הזאת. את הגבינה יצר בשנת 1930 גבן צרפתי בשם Henri Androueet, שהקדיש אותה לבריאה סברן.
הגבינה מכילה לא פחות מאשר 75% שומן, והיא חמאתית להחריד, נימוחה ממש ועדינה בטעמיה. יש לה קליפת עובש עדינה, שהולכת ומתעבה עם הבשלת הגבינה שמנגד הופכת שמנונית ככל שעובר זמן.
משתי סיבות אלה, הגבינה המצוינת בהחלט טעימה וטובה יותר כשהיא בצעירותה. אם מגיעים בדיוק לאיזון שבין טעמים, נימוחות וחמאתיות, מגלים עולם שלם של טעם מורכב ומרקמים. לגבינה עצמה צורת כיכר עגולה, כ- 12 ס"מ בקוטר.
כדאי לאכול כמות שהיא – שחיתות אמיתית – על פרוסת צנונית דקה או בלווית פירות חומציים מעט – פירות יער, קיווי וכיו"ב. לחם מתאים: מהקשים יותר – לא בגט. פומפרניקל יהיה אידיאלי. יין מתאים: מבעבע איכותי!

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!