אם האפואס " /> Gvina Israel מדריך הגבינה - ברי דה מו
24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

ברי דה מו Brie de Meaux

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

אם האפואס הייתה הגבינה שהגיעה למקום השני בתחרות הגדולה שארגן טליראן בוינה של 1814, הרי שברי זאת הייתה הגבינה המנצחת. הברי דה מו עשויה מחלב שאינו מפוסטר, ודומה מאוד לברי הגנרית בארומות שלה ובטעמיה האגוזיים עשבוניים במקצת. אם מניחים לה להתפתח מעט היא מקבלת טעם מעט מריר, מאוד אופייני, שנשאר זמן רב בפה. הגבינה מתרככת בקלות ואף הופכת נוזלית אם משאירים אותה שלא בקרור למשך זמן רב. להגשה, השתמשו במגש גבינות. הברי דה מו מצטיינת ללווי פירות עונה טריים, קרקרים או לחם לבן – באגט – טרי וחם. אפשר להשתמש בה לעיבוי מרקים ונזידים טובים, אך יש להסיר קודם את קליפתה, שכן זאת אינה מתרככת בחימום. לגבינה 45% שומן. מתאימים לה יינות לבנים – שרדונה, ויונייה – קטיפתיים ויינות קינוח לא כבדים מדי.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!