24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

ברי Brie

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

ממחוז איל דה פראנס, ניתן לייצר גם מחלב כבשים או עיזים.

גבינה רכה זאת פופולרית מאוד בעולם כולו. היא דומה לקממבר, גם במרקמה וגם בטעמיה, אך מגיעה בגלגלים גדולים הרבה יותר. הגבינה בעלת חוזק ארומתי בינוני, 45% שומן ומוכרים אותה בחריצים של 200 גרם לערך, במרבית הסופרים בצרפת. ניתן למצוא ברי גם בחתיכות גדולות יותר – של חצי ק"ג – לרוב באריזות עץ יפות. הגבינה מעט מרירה, אגוזית ופירותית. את הגבינות בסגנון זה שמוכרים בארץ רצוי ליישן כמה ימים במקרר לפני הצריכה, כיון שהן נמכרות כשהן טריות מדי. יין מתאים: שרדונה בעל גוף ויינות אדומים צעירים, טאניים.

צילום: laita.com

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!