24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

באנון Banon à la feuille

מוצא צרפת
חלב עיזים
סוג רכה

גבינת עיזים זאת, בעלת 45% שומן, עשויה מחלב לא מפוסטר באזור העיירה באנו שבפרובאנס, צרפת. הגבינה מגיעה בכיכרות קטנים, בקוטר של 7 ס"מ ובמשקל של 100 גרם. היא עטופה בעלי ערמונים שרוככו בתמיסת חומץ-מים על ידי הרתחה. הגבינה עצמה מובחלת במשך שבועיים, ובסיום התהליך היא מושרית קלות בברנדי או באו דה וי ונעטפת בעלי הערמונים. הטובות שבגבינות אלה הן גבינות אביב וסתיו. גירסא מקומית אחת של באנו, fromage fort du Mont Ventoux, עשויה מבאנו צעירה שמוכנסת לכלי חרס, מתובלת במלח ופלפל ומושארת למעין תסיסה בתערובת של חומץ ואו דה וי (אלכוהול מזוקק צעיר). טעמה של הגבינה הזאת, גם אחרי שנים של התישנות, יהיה עז וחזק. היין המתאים ביותר לגבינ זאת יהיה יין לבן כמו סוביניון בלאן פריך ועשבוני, והיא מיועדת להגשה שולחנית.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!