Gvina Israel מדריך הגבינה - אפואס דה בורגון
24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

אפואס דה בורגון Époisses de Bourgogne

מוצא צרפת
חלב בקר
סוג רכה

גבינה רכה זאת הייתה ונשארה אחת מעשר הגבינות בעלות הטעמים החזקים ביותר בצרפת. בשנת 1815 התקיימה בוינה תחרות איכות ובה התשתתפו 49 גבינות מכל רחבי אירופה. האפואס לא זכתה במקום הראשון, אלא בשני, אחרי הברי, הצרפתית גם היא. הגבינה, בעלת הטעמים החריפים והדומיננטים מאוד, היא בעלת צורה עגולה, ומוגשת בכיכרות בשני קטרים סטנדרטיים: 95  -115 מ"מ, במשקל של 250 עד 350 גרם, או 165 – 195 מ"מ, במשקל של 700 עד 1000 גרם. קרום הגבינה חייב להיות חלק או מעט "גלי" ומבריק, בעל צבע שנהב כתמתם עד כתום-רעפים, והצבע מקורו אך ורק בצבעים הטבעיים של תהליך ההבשלה – לא מוסיפים חומרי צבע. צבע הגבינה עצמה הוא בז' כשחלקה הפנימי לבן.  מבחינת תהליך הבשלה ואורך הבשלה, הגבינה מוברשת במלח ולעיתים בסיומת של ברנדי או מאר דה בורגון (ברנדי צעיר, שמיוצר מדורכאות ענבים, שהותססו). היא מיושנת במשך 6 – 8 שבועות, אבל אוכלים אותה בדרגות שונות של הבחלה, כולל כאלה שבהן ריחה העז כבר מזכיר אמוניה, יותר מאשר "קרקעית יער טחובה, ריחה ה"רגיל". בפה הגבינה רכה, נימוחה מאוד ולא תוקפני. חשוב לדעת שלמרות שאפשר לאכול אותה בדרגות התישנות שונות, מדובר בהבדלים של ימים בודדים: כשקונים את הגבינה, חשוב שתהיה רכה, אבל שלא תנזול מעבר לקופסא, למשל. יין: לגבינות הצעירות מתאים יין לבן יבש וקל יחסית ואילו לגבינות המתבגרות מתאים יין אדום, רצוי פינו נואר איכותי. אפשר לנסות גם יינות קינוח לבנים, בגלל הטעמים החריפים של הגבינה.מכילה 45% שומן.

 

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!