24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מנצ'גו manchego

מוצא ספרד
חלב כבשים
סוג קשה

גבינות קשות תמיד היו מקור מצוין לאנרגיה למי שנמצאו זמן רב הרחק ממקום ישוב קבוע, בדרכים ובנדודים. גבינות כאלה יש לבדואים, למשל, שהם כידוע נוודים, וגם לספרדים: המנצ'גו. שמה של הגבינה על שמו של מחוז לה מנצ'ה, והיא משווקת במשקל של כ- 3 ק"ג, כשהיא מסומנת בתו AOC רשמי של ממשלת ספרד שצורתו עיגול שחור לבן, עליו מופיע מספר, שם הגבינה וקוד זיהוי.הגבינה הקשה הזאת, עשויה חלב כבשים, יועדה במקורה לרועים. היא מכילה כ- 45% שומן ומבשילה לא פחות מאשר חודשיים, ועד שנתיים. בתום תקופת היישון הארוכה שלה, היא תהיה בעלת טעמים אגוזיים, מעט מלוחים, בעלת קליפה עבה יותר וקשה. בכל מקרה, גם לגבינה הצעירה יש מרקם קשה וצבע קש או ענבר כהה. הגבינה מתאימה לליווי פירות מתוקים במיוחד, דבש ותאנים, אבל גם – בקוביות – להגשה כטפאס. אפשר ללוות בברנדי, ליקרים מתוקים או כאלה שיש בהם נימה של עשבוניות (אבל שומרים על מתיקותם). גם שרי או פורט מתוק יתאימו.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!