24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גייטוסט Gjetost

מוצא נורבגיה
חלב בקר
סוג חצי קשה

יכולה להיות: רכה עד חצי קשה, טרייה.

יכולה להיות: עיזים ובקר

הגבינה מיוצרת למעשה משילוב של מי גבינה מורתחים ושמנת. היא יוצרה בשנת 1880 על ידי אישתו של חוואי, שהייתה נוהגת לעשות בביתה את מוצר הגבינה המסורתי שנקרא Prim. מוצר זה, מעין גבינת שומן חלב חומה ורכה, היה נמכר על ידי החקלאים לתושבי הסביבה. הגברת HOV החליטה כנראה לשפר את ה"גבינה" שלה, והוסיפה לה שמנת התוצאה הייתה גבינה בעלחת מרקם רך יותר, חמאתי ועשיר יותר. טעמה של הגבינה מעט קרמלי מתקתק. כאשר היא מיוצרת על בסיס חלב עיזים, היא מעט חדה ומתובלת יותר. גירסת הבקר שלה נקראת Gudbrandsdalsost. אוכלים אותה בפרוסות דקות או חותכים לחתיכות, בהתאם למידת הרכות והטריות שלה. יין מתאים: שרי או מדיירה מתוקים; אקוויט.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!