24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פטה feta

מוצא יוון
חלב צאן
סוג טריה

אפשר: כבשים, עזים, בקרגבינה טריה לבנה זאת מקורה ביוון והיא אחת הגבינות הפופולריות ביותר שם ומחוץ למדינה הבלקנית. למעשה היא כל כך פופולרית, עד שנודעו לה זיופים רבים והאיחוד האירופי החליט להגן עליה בשם רשום.במקור מייצרים את הגבינה מחלב כבשים או שילוב של כבשים ועזים. כיום, בגלל עלויות הייצור הגבוהות של חלב זה, מייצרים אותה גם מחלב בקר. לפטה יוונית טובה טעם מלוח וחד מעט, והיא מתפוררת די בקלות. היא עתירת שומן – 40 – 50% - נימוחה מאוד ומתקשה אם הושרתה במי מלח לאורך זמן. השריה שכזאת לא רק תוציא ממנה את המים, אלא תגרום גם לשינוי בגוון שלה. גבינת פטה מתאימה מאוד לסלט, לכריכים, לאכילה כמות שהיא. היא מצוינת למאפים ולפירות מתוקים. רצוי להגיש אותה עם משקה אניס כלשהו – אוזו, פסטיס, עארק או ראקי...

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!