24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גאודה Gouda

מוצא הולנד
חלב בקר
סוג קשה

גבינה צהבהבה זאת, בעלת 48% שומן, מיוצרת בכל העולם ולא רק בהולנד. היא אמנם נקראת על שמה של גאודה, העיירה, אבל אין לה מעמד AOC כלשהו. למונח "Noord-Hollandse Gouda" יש הגנה בתוך אירופה, ורק גבינה הולנדית יכולה להקרא בשם זה. גאודה עצמה – המקום בו פותחה הגבינה- נמצאת יותר בדרומה של הולנד. עניין מוזר, משהו.לגאודה מספר סוגים, בתלות בתקופת היישון שעוברת עליה. לאחר הגיבון וכמה ימים בדחיקת הגבן, להוצאת המים, היא מצופה בקרום שימנע את התיבשותה. אי אז היא מיושנת מספר שבועות עד שנה, בהתאם לקלסיפיקציה שלה. גבינות הגאודה ליצוא הן הצעירות יותר, לרוב, ומיושנות בין חודש לשישה. הן עשירות, צהובות ומצופות בשעוות פרפין אדומה. לגבינת הייצוא יש מרירות מסוימת, אך היא עדיין חמאתית ושמנתית יותר מגבינות אחרות, בעלות שעור שומן דומה. גאודה מתישנת – בין שנה ל- 18 חודש- מצופה בשעווה שחורה, תבעה צהוב – כתום והיא בעלת טעמים חזקים. בעוד שאת הגאודה הצעירה קל לפרוס, הרי שגבינה זאת היא קשה ויש לחתוך אותה בסכין מיוחד לקוביות. מגישים עם משקאות שונים, יינות אדומים צעירים או מתישנים, בהתאם לגבינה. קיימת גם גרסא מעושנת של גבינה זאת וכן גבינות שהוספו להם זרעי כמון, קימל או עשבי תיבול. גאודה יוגורט: לגאודה זאת הוספה תרבית פעילה של יוגורט, שיכולה לסייע בעיכול. היא מיוצרת ללא חומרים משמרים או תוספות אחרות. אפשר להגיש גם אותה על קרקרים או בלווית פירות טריים.גאודה עיזים: גבינה מצוינת לגראטן וכריכים. יש לה מרקם קטיפתי, צבע לבן וטעמים עשבוניים ומתקתקים. גבינה זאת היא הישג, כיון שלרוב, חלב עיזים לא עומד בתהליך הייצור ה"חם" של הגאודה.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!