24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

דייניש בלו Danish Blu/Danablu

מוצא דנמרק
חלב בקר
סוג כחולה

את הגבינה הפופולרית הזאת, חצי רכה, שטעמיה מעט מתכתיים, מלוחים במקצת ומרקמה חמאתי מאוד (עד כ- 60% שומן), ייצר לראשונה גבן דני בשם מריוס בל. בתחילת המאה ה- 20, חיפש בל תחליף הולם לרוקפור. הוא לא ממש מצא, אבל הגבינה שכן ייצר, הפכה לאחת ההצלחות הגדולות של עולם הגבינה התעשייתית. הדייניש בלו – דנאבלו, אם מיוצרת פיסית בדנמרק – מיוצאת לכל העולם וזוכה להצלחה מרובה. כדי לייצר אותה, לפני שמכניסים אותה להבחלה בת החודשיים, מחדירים לתוכה את העובש הרוקפורטי בעזרת מסרקים מיוחדים. לאחר שהיא מבשילה, צבעה לבן עם חורים ועורקים כחולים, ויש בה חורים לא סדורים. היא מצוינת לאכילה כחטיף, למריחה (כאשר היא בשלה מאוד) או להתכה. יש להוציא מקרור כמה שעות לפני הצריכה. הגבינה מתאימה ליינות פורט ויינות קינוח.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!