24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

אסרום ESROM

מוצא דנמרק
חלב בקר
סוג חצי קשה

גבינה עשירה, בעלת 45 עד 60% שומן, עשויה בסגנון גבינות טראפיסטיות. היא נקראת על שם מנזר בשם זה, שבו הכינו את הגבינה במאה ה-16. הכנתה המודרנית החלה שוב לקראת אמצע המאה ה- 20. הגבינה מבחילה במשך כ- 10 עד 12 שבועות, ומקבלת צבע ענבר צהוב. מרקמה גמיש והיא מתאימה להגשה שולחנית, לכרכים או להתכה, בדומה להוורטי, למשל. הקליפה שלה שעוותית והיא מגיעה בבלוקים מלבניים שמשקלם עד 2 ק"ג.בגלל טעמיה החזקים יחסית, היא תתאים לבירות אייל כהות, לבירות בלגיות. בגלל השומן הרב שבה היא תתאים ליינות אדומים צעירים, טאניים.

עוד על אסרום

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!