24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

לימבורגר Limburger

מוצא גרמניה
חלב בקר
סוג חצי רכה

רבים בגרמניה סבורים שמדובר בגבינה גרמנית מקורית. לו היו הדברים נראים אחרת, הם בודאי היו יוצאים למלחמה על כבודם, אך התעוד שם, והוא קיים עד היום: הגבינה יוצרה לראשונה בבלגיה, על ידי נזירים טראפיסטיים ליד Liege, והיא הובאה לגמרניה על ידי יצרני גבינה גרמניים, רק במאה ה- 19. לגבינה ריח חזק, שלא לאמר מסריח, שרובו מגיע מהקליפה הכתומה. על הקליפה הזאת צומחת וחוגגת בקטריית ה- Brevibacterium linens שהיא אחראית לריח הרקוב-משהו.צבעה של הגבינה עצמה הוא שנהבי, וטעמה שונה לחלוטין מהטעם של הקליפה שלה: יש בה משהו עוקצני וחריף במקצת, אך היא עדינה מאוד. הגבינה מיושנת ומבשילה במשך חודש וחצי עד שלושה, כאשר בזמן זה מורחים את החלקים החיצוניים שלה בתערובת שמרים והחיידק הייחודי שלה.מכילה 20 – 50% שומן. מגישים עם יין אדום מלא גוף – זינפנדל, למשל. היא תתאים לכל סוג של בירה. אפשר להגיש בסיום ארוחה, עם כוס קפה חזק, פירות – ענבים, אננס, הדרים ועוד.

עוד על לימבורגר

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!