24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

קמבזולה Cambozola

מוצא גרמניה
חלב בקר
סוג כחולה

גבינה רכה, דומה לגבינת בואריה בלו, שפותחה על ידי מחלבת שמפיניון קייסריי בבואריה, היא הקמבוזולה: רבים סבורים שהשם הוא שילוב של קממבר וגורגונזולה, מאחר וביצורה משתמשים בשני עובשים – לבן וכחול, אך המחלבה טוענת אחרת: היא טוענת שהבסיס הוא יותר ברי, מאשר קממבר, והשם מקורו בהתישבות קדומה, מהמאה ה- 3, בשם Cambodunum. כפר באזור אלגאו, בבוואריה, בו הכינו וייצרו גבינה. הגבינה רכה, מכילה 70% שומן לפחות ומבשילה במשך שבועיים עד חודש. יש להגיש בטמפרטורת החדר, בחריצים קטנים או קוביו, כחטיפי גבינה. בזכות שילוב הטעמים, ניתן ללוות גבינה זאת ביין פינו נואר, יין מבעבע יבש, פורט או יין קינוח לבן. בירה לאגר בינונית או כהה, איילים אנגליים ובלגיים, טריפלים – כולם יתאימו כאן יפה.

עוד על קמבזולה

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!