24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

קשקבל Kashkaval

מוצא בולגריה
חלב כבשים
סוג קשה
מקור השם הוא ככל הנראה במילה האיטלקית – Caciocavallo – שפרושה "גבינת סוסים" (מעין גבינת פרובלונה). מקור השם האיטלקי לא ברור, במיוחד שאי אפשר לעשות גבינה מחלב סוסות. הגבינה מקובלת בכל ארצות הבלקן, ומקובל לשייך אותה בעיקר לבולגריה ורומניה. ברומניה יש סוגים רבים מאוד של "קשקבל", כיון שהמונח שם הוא כמעט גנרי. חלק גדול מהגבינות הרומניות מוגן בשמות AOC. הגבינה מיוצרת מחלב כבשים ובקר בתהליך של מתיחה שנקרא paste filate: הגבן מותח את הגבן לרצועות, שאותן הוא מקפל ומותח שוב. באופן כזה נוצרת גבינה בעלחת מרקם אופייני שנשמר גם לאחר שהיא מבחילה ומתיישנת. היא מצוינת לאחר התשיינות והתבגרות. אם היא מתיבשת, אפשר לגרר אותה או ללעוס שברים שלה ולהנות מהמרקם החמאתי-שומני שנוצר, עם טעמיה העשירים. היא צהובה ומכילה כ- 45% שומן. יין מתאים: פינו נואר מתישן או מנגד, יינות אדומים פירותיים.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!