24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מוצרלה Mozzarella

מוצא איטליה
חלב בופלה
סוג רכה

מרקם: אפשר גם יבשה

חלב: אפשר גם בקר

מוצרלה הוא שם גנרי לכמה סוגים של גבינות טריות איטלקיות. סוגים אלה, שכולם "חתוכים", מיוצרים מחלב שונה – בקר או בופאלה, טרי או מפוסטר – כשלעיתים הגבינה גם מעושנת. ישנן גבינות מעושנות בדרגות שונות ובצבעים שונים, בהתאם לאזור מהן הן באות. לגבינה הבסיסית טעם עדין ונייטרלי.

מוצרלה טריה – כזאת שכשחותכים אותה לרוחבה ניתן להבחין בסיבים שלה, שנוצרים לאחר המשיכה והקיפול ("פסטה פילאטה") – מוכרים וצורכים בתוך 12 עד 24 שעות מזמן הייצור שלה. במצב הזה היא לבנה, בשיא גמישותה וריחה מצוין ומזכיר חלב. ניתן לאכול אותה כשהיא טריה, פרוסה עם מעט שמן זית וירקות, או להשתמש בה לפיצות. הגבינה עצמה מגיעה בכדורים – בגדלים משתנים – במי מלח. לפי חוקי ה- AOC אין לספק מוצרלה עם זיתים או טבולה בשמן זית. מוצרלה די בופלה קמפאנה היא גבינה מוגנת בסימן DOP – AOCאירופי – טעמיה משובחים יותר והיא הגבינה המקורית, כך אומרים, לשימוש בפיצה נפוליטנית. עיקר מקור חלב הבופלה הוא אכן מהאזורים הדרומיים של איטליה. פיור די לאטה - Fior di latte – הוא "פרח החלב" – הוא מונח שמשתמשים בו כדי להבדיל מוצרלה שעשויה מחלב בקר (פרח חלב), ממוצרלה מחלב בופאלה. בפרח חלב יש גם יותר שומן מאשר בגבינת הבופלה. מונח נוסף הוא Treccia – שמשמעותו "צמתי": גבינה שמסולסלת ליצירת צמה נקראת כך.בתהליך ייצור הגבינה מחממים תערובת מי גבן וגבן. מתקבלת מאסה שאותה מותחים ומקפלים, מותחים ומקפלים, וכו', עד אשר מתקבלת גבינה משוכה – pasta filata. אז, כאשר התוצר מבריק וגמיש, חותכים אותו למעין כדורים או שאורגים אותו לצמות.מקור הגבינה אינו ידוע, אבל היא נזכרת כבר במאה ה- 16. כיום, במרבית המקרים, היא מכילה 45% שומן לפחות, ומשווקת, כאמור, כשהיא טריה. לגבינה יתאים יין לבן פירותי וקר.

צילום: pdphoto.org

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!