24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

פונטינה Fontina

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג חצי קשה

רמז לשמה של הגבינה הזאת אפשר למצוא בכתבים איטלקיים כבר במאה ה-13, ובשמה המפורש לפחות בשנת 1717, אך היא מיוצרת בעמק אאוסטה האיטלקי, למרגלות האלפים, אולי כבר מהמאה ה- 12 אפילו. שעור השומן שבה הוא 45%, היא חצי רכה, אך מאוד חמאתית. זיהוי הגבינה הוא על ידי חותמת שמראה צללית של המטרהורן – ההר הגבוה באלפים – והמילה "פונטינה". קיים ייצור של גבינה זאת לא רק באאוסטה, אלא גם בחלקים אחרים של איטליה ובמדינות אחרות. לגבינה הצעירה מרקם רך, שאותו ניתן לנצל לפונדו טוב, אבל הגבינה המיושנת היא גבינה קשה ממש, בעלת טעמים אגוזיים, לעיתים, ומעט עשבוניים. הגבינה מיוצרת היום בעיקר על ידי קואופרטיב של יצרני הפונטינה, שמאגד כ- 400 יצרני גבינה איטלקיים. הקואופרטיב הוקם בשנת 1957.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!