24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

מסקארפונה Mascarpone

מוצא איטליה
חלב בקר
סוג רכה

ניתן לייצר את הגבינה גם מחלב בופלה.

לא פחות מאשר 75% שומן יש בגבינה האיטלקית, בגרסתה המקורית. כיום, במדינות שונות בעולם, כולל ישראל, היא מיוצרת עם אחוז נמוך יותר של שומן – לעיתים עד 40%. בכל מקרה, זוהי גבינת טריפל-קרים, שאותה מכינים מקרם פרש עם מעט רנט (או לימון, בהכנה ביתית). לאחר ההכנה, וההבשלה בת מספר הימים, היא נמכרת כגבינה טריה, בעלת ריח טוב של חלב. אז היא יכולה לשמש למריחה, לאפיה, לעיבוי רטבים ובמתכונים אחרים – טירמיסו, למשל.

מקור הגבינה הוא ככל הנראה בלומברדיה, לא הרחק ממילנו של המאה ה- 17. למרות שיש דמיון מסוים במרקם, היא אינה דומה לריקוטה בהכנה שלה.

ניתן ללוות ביין אדום קל.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!