24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

גלוסטר Gloucester

מוצא אנגליה
חלב פרה
סוג חצי קשה

(נקראת גם דאבל גלוסטר)

גבינה אנגלית מסורתית, חצי קשה, שמיוצרת באזור גלוסטר מאז המאה ה- 16. הגבינה – שבעבר יוצרה אך ורק מפרות גלוסטר – מיוצרת בשני סוגים: סינגל ו-דאבל. הסינגל מיוצרת מחלב רזה, שמוסיפים לו מעט חלב מלא. הדאבל, רכה יותר וחמאתית יותר, מיוצרת מחלב מלא בלבד. לשני סוגי הגבינה יש קליפה טבעית ומרקם קשה, אך הסינגל מתפוררת יותר ואחוז השומן שלה נמוך יותר. גבינת הגלוסטר מיושנת תקופה קצרה יותר ומפתחת טעמים עדינים יותר מאשר הדאבל גלוסטר, שלה טעמים חזקים ועוקצניים יותר. בזכות גודל הגלגלים הגדול יותר של הדאבל גלוסטר, זאת היא הגבינה בה משתמשים מדי אביב בתחרות גלגול הגבינה המסורתית, ה- Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake.

מגישים בהגשה שולחנית, מתאימה לבישול ברטבים, גירור, התכה וקליה תחת גריל חם מאוד. יין מתאים: ורוד או אדום פירותי. בירה: אייל אנגלי בהיר, לאגר כהה או בירת מנזרים קלה.

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!