24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

סטילטון Stilton

מוצא אנגליה
חלב פרה
סוג כחולה

אפשר גם כחולה חצי קשה.

הגבינה מיוצרת כיום על ידי שש מחלבות בלבד, בהתאם לחוקי הייצור שמגינים עליה (AOC). באופן פרדוקסלי, אי אפשר לייצר את הגבינה בכפר שנתן לה את שמה, כיון שכפר זה נמצא מחוץ לאזור הייצור שלה, ששוכן במחוזות: Derbyshire, Leicestershire, Nottinghamshire.

את הסטילטון (או ה"בלו סטילטון") מייצרים מחלב בקר בלבד, בתהליך מיוחד עם הבחלה של 3 – 18 חודשים. בסיום התהליך מתקבלת גבינה בעלת ריכוז שומן של 48 – 55%, בגלגל גדול שמשקלו 4 או 8 ק"ג. חוקי הייצור קובעים עוד שלגבינה צריך להיות "טעם אופייני של סטילטון", החלב חייב להיות מפוסטר לפני הייצור, אין לדחוס את הגבן, ויש לתת לה להבחיל, להתיישן וליצור את הקרום (החום קמעא) שלה באופן טבעי.

ההסטוריה מציינת אדם בשם Cooper Tindall, בעל אכסניה בכפר סטילטון שהתאהב בגבינה שיוצרה לא הרחק ממנו, בלסטרשייר. הוא חתם הסכם לפיו הגבינה תיוצר אך ורק עבור הפונדק שלו, שהיה על אחת הדרכים המובילות מצפון אנגליה ללונדון. במהרה תפסה הגבינה מעמד ועדת מעריצים, והפכה פופולרית מאוד.

סוג סטילטון נוסף הוא הסטילטון הלבן – היא מיוצרת ללא החדרת העובש הכחול, ומוסיפים לה פירות ואפילו שוקולד, בתהליך הגיבון.

את הסטילטון הכחולה מלווים היטב – על קרקרים או עם לחם טרי, קרומי – פורט מתישן וחיוור, יינות קינוח אחרים, פירותיים וארומתיים ככל האפשר, שרי או יינות אדומים, פירותיים ובעלי גוף.

עוד על סטילטון 

לכל הגבינות

לדף הבית

הנחות ומבצעים? לחברי מועדון!

הצטרפו עכשיו!