24.7 logo

מרתף הגבינות של רן בוק

רחוב סוקולוב 81 רמת השרון
Join us on Facebook
 
 
 
 

איך מייצרים גבינה

תהליך ייצור הגבינה אינו מתחיל בהכרח במחלבה, אלא בעדר בעלי החיים שנותנים את החלב. טיב המרעה, סוג המזון המוגש לבעל החיים ומצבו הפיסי הכללי, יכול להשפיע באופן ישיר על טעמי החלב המתקבלים, ובהכרח גם על טעמי הגבינה. גם הזמן בשנה – עונת השנה – בו ניתן החלב משפיע על מאפייניו, ועל מאפייני הגבינה: לא רק טעמים שונים, אלא גם אחוזי שומן וחלבון שונים מושפעים מגורם זה. כאן נסקור את תהליך ייצור הגבינה מהרגע בו מגיע החלב למחלבה.

גבינות חמאתיות – דאבל

"דאבל" ו"טריפל" מעידים כמעט תמיד על עושר רב יותר בכל תחום. כך זה בעולם הבירה וכך גם העולם הגבינה. גבינות אלה – עשירות מאוד ובהחלט לא "ליום יום", הן בעלות מרקם חמאתי מאוד.

גבינות חצי רכות וחצי קשות

גבינות אלה הן אולי הנפוצות ביותר בעולם: השילוב של הבחלה איטית וארוכה, שמוציאה חלק ניכר מהמים שיש בגבינה, תוך שמירה על נוחות פריסה וחיתוך, מבטיח יכולת שימור מצד אחד, ונוחות שימוש וצריכה מצד שני

גבינות טריות

ישראל משופעת בגבינות טריות מסוגים שונים ורבים, בריכוזי שומן כאלה ואחרים, ועם תוספים ותוספות רבים. אך מה הן בעצם הגבינות האלה, ואיך מייצרים אותן?

גבינות כחולות

לפני אלפיים שנה, אי שם בצרפת של ימי הגאלים והרומאים, יצא לו רועה עם העדר שלו, ובילקוטו חריץ גבינה וכיכר לחם. במערה הררית הוא פנה וישב לאכול את ארוחתו, בצע מהלחם ופרסם מהגבינה, אלא שמשהו הפריע לו בכך: אולי הייתה זאת קריאת "זאב" מהעדר, ואולי היה זה דבר אחר שהמשך את תשומת ליבו, אך הרועה נטש את הארוחה ושכח את כיכרות הלחם והגבינה במערה.

גבינות רכות

גבינות אלה הן מהעשירות והמגוונות ביותר של עולם הגבינה. הן הגבינות הבסיסיות – או הצעירות – ביותר בעולם הגבינות המובחלות, כאלה, שבניגוד לגבינות הטריות, עברו תקופה מסוימת של הבחלה והבשלה.

קליפת הגבינה

הקרום או קליפת הגבינה יכול להיות משני מקורות: טבעי – כזה שנוצר בזמן ההבחלה של הגבינה, מלאכותי – מעשה ידי אדם: מפלסטיק או משעווה.

גבינות שוויצריות

"אמנטאל", תגידו, אולי "גרוייאר". "גבינות עם חורים" או "פונדו". מה עוד קשור אצלנו בשוויץ יותר מאשר גבינה ושעוני קוקיה? בנקאות, שוקולד? יכול להיות... כך או אחרת, החורים הגדולים והטעם המעט מתקתק-אגוזי משהו, הם אלה שעשו לשוויץ מה שלא עשה למדינה ההררית שום דבר אחר

שמות מוגנים ושיטת ה- AOC

הסבר על שיטת ה- AOC ועל ההגנה על שמות מסחריים ואזוריים של גבינה

משקאות חלב

משקאות חלב אינם בדיוק גבינות, אבל יש חלקים באופן ייצורם שמשותפים לגבינות. הבאנו כאן כמה דוגמאות למשקאות אלה, חלק גדול מהם מאזורנו

מוצרי חלב וגברים: מורידים סיכון לסכרת

סרטון וידאו על מוצרי חלב וגברים: כיצד יכולים מאכלי גבינה להוריד את הסיכון לחלות בסוכרת?

לא לשכוח קרש: איך מרכיבים מגש גבינות

רוצים להכין מגש גבינות כמו בחנות גבינות מקצועית? רן בוק ושגיא קופר מסבירים, שלב אחר שלב - באיזה גבינות משתמשים, איזה שילובים מתאימים ועם מה שותים?

גבינות מחלב בקר: מפרות ועד בופאלו

למרות שהוא החלב הכי פחות מתאים לצריכה אנושית, חלב פרות הוא גם הנפוץ ביותר.

טריות, רכות וחצי קשות - עושים סדר בגבינות

יודעים מה ההבדל בין גבינה רכה לגבינה חצי קשה? מה משותף ליוגורט וללַבַּנֶה? ואיך רצוי לאחסן גבינות?

קיצור תולדות הגבינה

חלב - בריא או לא? ומה עם גבינות? ומה עם רגישות ללקטוז?

עוד על גבינות כחולות

הכל (כמעט) על גבינות כחולות, במאמר נוסף מתוך סדרת המאמרים של שגיא קופר ורן בוק ב"וואינט

בורקס רבותי, בורקס

מאמר נוסף במסגרת טור הגבינה הקבוע בוואינט. והפעם - על המאפה האהוב ביותר (כמעט) על הישראלים

על חלב צאן - עיזים וכבשים

כתבה נוספת בסדרת הכתבות בוואינט. הפעם על חלב עיזים, חלב כבשים ועוד.

השילוב הרענן: גבינות ופירות

על קרש גבינות או בסלט - השילוב הזה - מוצלח ביותר.

סכינים לגבינות

במה משתמשים כדי לחתוך איזו גבינה? מדריך - כמעט שלם - לעולמם המופלא של הגאדג'טים של עולם הגבינות, שהתפרסם בוואינט.

גבינות עטופות

גבינות מגיעות בעטיפות שונות: מפחם ועד עלי ורדים. אוכלים או לא, ואם לא, אז למה זה טוב?

גבינות שטופות

במלח, ביין ובבירה - משפחת הגבינות השטופות

מדוע עולים מחירי החלב?

מחירי החלב ממשיכים לעלות ברחבי העולם. מה גורם לכך ומה יקרה בארץ, בכתבתם של שגיא קופר ורן בוק ב"וואינט"

טלגיו - האיטלקיה הנימוחה

טלגיו היא גבינה פנטסטית שלא רבים מכירים

מאפה גבינה כחולה ושוקולד?!

הייתכן? הילכו שניהם יחד, גם אם נועדו? סרטוני הוידאו הבאים מוכיחים שכן...

סכינים ואביזרים לגבינה

חקרנו ובדקנו כמה אביזרים וסכיני חיתוך וגרור לגבינה

טעימת פיצות...

למי הגבינה הטובה ביותר, ומי בכלל לא שווה את הכסף?

משקאות חלב - סקירה שניה

לא רבים חושבים עליהם כך, אבל משקאות החלב מצוינים כמרווי צמאון

קבראלס - גבינת המורדים

גבינה ספרדית זאת מפורסמת בזכות עורקיה הכחולים אבל גם בזכות לוחמי החופש ההרריים שייצרו אותה

מנצ'גו – הגבינה של דון קישוט

על גבינת הכבשים הגדולה של ספרד

מתכונים לחטיפים אולימפיים

מאמר זה נכתב לכבודה של אולימפיאדת בייג'ין

איך להביא גבינות מחו

זה נראה אולי קל וטריוויאלי ממש, אבל לא כך. הנה כמה טיפים לשבים לארץ אחרי חופשה בארצות הגבינה...

וושרן פריבורזואה

איך הגיעה גבינה אחת מקטלוניה... לשוויץ?!

גבינה ואקזוטיקה באדלינה

אדלינה, מסעדת השפית שקיבוץ כברי, ארחה מסעדנים ושפים מאזור הצפון, לערב של גבינות, לחמים טובים, יין ופירות אקזוטיים

יש שמפניה ויש שמפניה...

לקראת תחילת השנה החדשה, ולכבוד שתי סדנאות השמפניה והגבינה ("בועות וחורים"), אנחנו מביאים מדריך לכל מה שאמת בשמפניה

יארלסברג - גבינה נורווגית

כן, גם לנורבגים יש גבינה, ואפילו משובחת. קוראים לה יארלסברג, והיא גבינת היבוא מספר 1 בארצות הברית

גבינות מעושנות

לא כל גבינה מעושנת היא אכן גבינה מעושנת באופן טבעי. כיום משתמשים בתמציות "עשן נוזלי". מה ההבדלים וההשפעות על טעמי הגבינה - במאמר הזה

תחרות הגבינות של ישראל

בפברואר 2009 קיימנו, לראשונה בישראל, תחרות גבינות ומחלבות - כל התמונות, המדליות והרשמים

פסטיבל גבינות ומחלבות 2009

לראשונה בישראל, נערך ב- 18 וב- 19 בפברואר 2009, במקוה ישראל, פסטיבל ויריד גבינות, בו הוצגו גבינות איכות מישראל. היריד נערך במסגרת ארועי "חגיגות שמחת החלב" של מועצת החלב ובחסותה

חנות גבינות

מה צריך להיות בחנות גבינות טובה, כדי שתדעו שאתם מקבלים בה את הגבינות הטובות באמת?

אובראיקו

על אודות הגבינה האיטלקית המיוחדת, שמושרית בזגי ענבי יין אדום בזמן ייצורה, זכר לימים קשים דווקא

ולאנסיי – הסיפור המלא

לכבוד בואה בחודש הבא של ולאנסיי כשרה, החלטנו לספר קצת על הגבינה שחוותה את נחת ידו של הקיסר הקטן, הלוא הוא נפוליאון.

Crottin De Chavignol

גבינת עיזים מסורתית שמחביאה את הגוון התכלכל שלה עד ליום שבו היא מוכנה...

גורגונזולה

הכחולה האיטלקית שכמעט הגיעה לפח האשפה

אטיבז

גבינת AOC שמיוצרת על ידי חברי קואופרטיב כפרי בשם זה.

גרוייר פרמייר קרו

מה יכולה להיות טובה יותר מגרוייר משובחת? גרוייר משובחת עוד יותר, כמובן! קבלו את הגרוייר פרימייר קרו - הסיירת של של הגבינה

גראנה פדנו - וגם כשרה!

לראשונה, ובבלעדיות למרתף הגבינות של רן בוק - גראנה פדנו כשרה!

Caciocavallo - גבינת האוכפים

היא מזכירה בשמה את הקשקבל הבלקנית, ואולי גם שמשה הסטורית לאותה מטרה, כגבינת נדודים עמידה. הקצ'קבאלו מגיעה מאיטליה, והיא נפלאה

חלב ולחץ דם

רוצים להוריד את לחץ הדם שלכם? שתו חלב

גרוטצ'ה

גבינה קטלונית (צפון ספרד) מעולה, יחודית ומעניינת, שעשויה מחלב עיזים משובח.

אסיאגו

גבינת הרים איטלקית, שמקורה באחד האזורים הקשים יותר של איטליה